Instructies voor de niveaubepaling Nederlands

When you are interested in one of the online Dutch courses after level A1, we ask you to follow the steps below. This information is only in Dutch. If your Dutch isn't sufficient enough, we advise you to register only for the Online Dutch course 0-A1.

Bedankt voor uw interesse in een online cursus Nederlands van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Om een online cursus te kunnen volgen hebben wij bepaalde informatie van u nodig. Volg de volgende stappen:

1. Bepaal uw taalniveau

De cursussen bij het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen zijn ingedeeld volgens de niveaus van het Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen (ERK). U moet eerst uw taalniveau van het Nederlands weten. U kunt ook uw niveau toetsen met behulp van DIALANG of via de website van het European Centre for Modern Languages. Heeft u al een erkend taaldiploma? Dan kunt u dat ook in het webformulier aangeven.

2. Bepaal de juiste online cursus

Er zijn op het moment acht online cursussen. Klik op één van de links voor meer informatie over de cursussen.

Voor wie?

Online cursusaanbod

Eindniveau van de cursus

Basisgebruiker Online Dutch 0 > A1 A1
  Online Dutch A1 > A2 A2
  Online Dutch A2 > A2/B1 A2+
Onafhankelijk gebruiker Online Dutch A2/B1 > B1 B1
  Online Dutch B1 > B1/B2 B1+
  Online Dutch B1/B2 > B2 B2
Vaardig gebruiker Online Dutch B2 > B2/C1 B2+
  Online Dutch B2/C1 > C1 C1

3. Maak de niveautest Nederlands

Het Talencentrum heeft een niveautest Nederlands ontwikkeld. Deze niveautest bestaat uit vijf korte teksten waar u woorden moet aanvullen. Voor een betrouwbare score moet u rekenen op 25 minuten, dus circa 5 minuten per tekst. De niveautest verliest zijn betrouwbaarheid als u de test meer dan een keer maakt. U vindt de niveautest Nederlands op deze pagina. U kunt eerst de instructies lezen voor u met de niveautest begint.

4. Vul het webformulier in

Vul het webformulier in en klik op 'submit'. Let op: we koppelen uw gegevens met het resultaat op de test. Als we vragen hebben over uw informatie, nemen we contact met u op. Het webformulier is geen inschrijvingsformulier. Als u zich voor een online cursus Nederlands wilt aanmelden, kunt u dat doen op de website van de cursus onder de knop inschrijven. Vul uw gegevens in op het webformulier.